Behandelingen en specialiteiten

Een behandeling bestaat uit:

 • het knippen en verzorgen van de nagels
 • het verwijderen van likdoorns en overtollig eelt
 • het behandelen van kloven en eeltranden
 • het behandelen van schimmelnagels, verdikte nagels en ingroeiende nagels
 • een korte voetmassage met een natuurlijke olie

Aan het werk

Daarnaast kan ik u voorlichten en adviseren over:

 • schimmelnagels (ook wel ‘kalknagels’ genoemd)
 • standafwijkingen van de voet
 • schoenen
 • doorverwijzing naar huisarts, podotherapeut of specialist.

Vergoeding vanuit de basisverzekering:

U heeft recht op voetzorg door de pedicure bij diabetes of wanneer er een kans is op verhoogd risico op voetulcera (voetzweren), vanwege gevoelsvermindering van de voeten, verminderde doorbloeding van de voeten, verhoogde druk op de huid mogelijk in combinatie met een kwetsbare huid, een (gedeeltelijke) amputatie van de voet, nierfalen of nierdialyse in het eindstadium, ernstige bloedvatproblemen, reumatoïde artritis. 

De vergoeding geldt als uw klachten zijn ontstaan door een medische aandoening of als gevolg van een medische behandeling. De podotherapeut bepaalt het zorgprofiel en stelt een behandelplan op. Dit doet hij ieder jaar opnieuw. De huisarts of medisch specialist kan u doorverwijzen naar de podotherapeut. In mijn praktijk is dat Wender, want daar heb ik een contract mee afgesloten.

Hoe hoger het zorgprofiel – er zijn er 4 – hoe meer voetzorg u nodig heeft. Bij de zorgprofielen 2, 3 en 4 krijgt u een aantal pedicurebehandelingen per jaar vergoed. 

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering:

Bij sommige verzekeraars krijgt u bij zorgprofiel 1 een vergoeding.


  

Link naar Wender

Diabetische voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan de voeten als gevolg van de ziekte.  De voeten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:
– de bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen
– het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
– de voeten van stand kunnen veranderen

Door mijn specialisatie “Diabetische voet” ben ik in staat professionele hulp en verzorging te bieden. Ik probeer voetproblemen te voorkomen, geef advies en doe regelmatig een controle.

Reumatische voet

Reumatische voeten vereisen extra zorg. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:
– gewrichtsontstekingen
– slijmbeursontstekingen
– ‘slijtage’ in de gewrichten
– standsveranderingen

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, kunnen er ook nagelafwijkingen ontstaan als:
– brokkelige nagels
– eeltvorming onder de nagels
– ‘schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
– verkleuringen van de nagel.

Door mijn specialisatie “Reumatische voet” ben ik in staat professionele hulp en verzorging te bieden. Ik probeer voetproblemen te voorkomen, geef advies en doe regelmatig een controle. Na betaling ontvangt u van mij een factuur die u – afhankelijk van uw aanvullende verzekering – kunt declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.

Voetmassage

Voetmassage heeft een heilzame en ontspannende werking op het lichaam. Het zenuwstelsel in het gehele lichaam wordt beïnvloed,  doordat het zenuwstelsel van de voeten heel fijn vertakt is en een verbinding heeft met de rest van het lichaam. Bij massage blijven de spieren soepel en wordt de bloedcirculatie in het gehele lichaam gestimuleerd.  Voetmassage verzacht niet alleen gespannen spieren maar vermindert ook de spanning in het gehele lichaam en neemt de storingen van stress op het lichaam weg. De afvoer van afvalstoffen en weefselvocht wordt bevorderd. De voetmassage is gebaseerd op de grondprincipes van de voetreflexologie, maar is niet therapeutisch.

Natuurlijk is een voetmassage voor iedereen een heerlijke ontspanning, maar vooral als u de volgende klachten heeft, kunt u er baat bij hebben:

   • stress, gespannen zijn
   • slapeloosheid
   • pijnklachten
   • vermoeide voeten
   • wintertenen
   • vochtophopingen in de benen en voeten
   • verkrampte en gespannen voeten
   • eenzaamheid, gebrek aan aandacht
   • behoefte aan afleiding
   • koude handen, voeten en benen
   • onrustig zijn

Ik maak gebruik van zuivere amandel/jojobaolie met een essentiële olie die u zelf mag kiezen.

Massage 2Massage 1

Chinese voet-/onderbeenmassage (Chinflex®)

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele principes van de voetmassage. De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe, en met zeer goede resultaten. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk groot. Ze gebruiken de massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of om eventuele klachten te verhelpen of te verminderen.

Het grote succes van Chinflex®massage ontstaat doordat er in een massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden:

 1. Het hele  lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones op de voeten te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.
 2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam, waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze twee systemen samen met hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken op knieën, onderbenen en voeten, maken deze massage tot een ongekende weldaad.

Tijdens een ontspannende Chinflex®massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in  het lichaam gestimuleerd en de afvalstoffen afgevoerd.
Na afloop voelt u zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.

Chinflex

Teennagelcorrectie
Ook met lelijke teennagels kunt u gewoon open schoenen dragen. Met LCN-Pedique kan een teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden, zodat u weer mooie goedverzorgde teennagels heeft. De gel is flexibel en groeit gewoon met de nagel mee. Om permanent een mooi resultaat te houden kunt u de nagel bijvoorbeeld om de 4 weken (afhankelijk van de nagel) laten bijwerken.

nagel voor de behandeling
Voor de behandeling
nagel na de behandeling
Na de behandeling